Nota: vezi si pagina de donatii.

Cei 3,5% din impozitul anual platit statului chiar pot schimba viata unor mame si a copiiilor lor aflati in momente de dificultate.

Intai de toate le multumim celor care au donat pana acum si voua, celor care doriti sa donati in acest moment.

Ce poate fi mai emotionant pe termen lung decat sa stii ca ai contribuit la prevenirea separarii unui copil de mama lui? Sau ca, indirect, dar direct pentru redirectionarea celor 3,5%, ai oferit sprijin emotional, material si educational unei mame si copilului ei care, peste un timp, dupa reintegrarea lor sociala, vor avea poate o viata ca a ta, fara sa mai fie nicio diferenta intre voi?

Toate acestea sunt posibile si experienta noastra o demonstreaza din plin.

Actiunea de a redirectiona impozitul pe profit se poate face de catre angajatii unei firme/companii, anual sau lunar, prin completarea unui formular. Daca formularul nu este depus, banii respectivi ajung la Statul roman. Nu este vorba deci de nicio plata, ci doar de redirectionarea unei sume.

Singura conditie este ca in anul anterior sa fi realizat venituri impozabile in Romania. Persoanele care au fost in concediu pentru ingrijirea copilului in anul precedent nu pot redirectiona 3,5% din impozit.

Completand formularul 230 veti putea directiona catre Asociatia Touched Romania, fara nici un efort sau cost un procent de 3,5% din impozitul datorat statului.

Formularul 230 poate sa fie depus on-line, prin Spatiul Privat Virtual. Rubrica “Suma” nu trebuie completata. Inspectorul fiscal va face acest lucru.

Datele necesare completarii sunt:

Denumire entitate non profit: Asociatia Touched Romania

Cod de identificare fiscala a entitatii non profit: 17439389

Cont bancar (IBAN): RO35BRDE445SV42798764450

Daca doriti sa sprijiniti programele sociale ale ASOCIATIEI TOUCHED ROMANIA, redirectionati 3,5% din impozitul pe venit realizat si platit statului pentru salariile din anul 2023, completand si transmitand pana la data 25 mai 2024. Detalii.

Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este redirectionat de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Despre cota redirectionata din impozit
OUG nr. 25/2018, publicata in Monitorul Oficial la sfarsitul lunii martie, schimba modalitatea de calcul a sumelor de bani care pot fi directionate de catre contribuabili catre alti beneficiari:

 • cota de 3,5% poate fi directionata pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult care sunt furnizori de servicii sociale, acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat. NOTA – aceasta se aplica Touched Romania!

Optiunea pentru redirectionarea cotei de 3,5% trebuie exercitata in scris, pentru toate tipurile de venituri enuntate mai sus, si trebuie declarata la platitorul de venituri. Dupa declararea optiunii, aceasta ramane valabila pentru 2 ani, conform art. 79, alin. 4, coroborat cu art. 72, alin. 10.

 

Unde depui formularul?

Formularele completate trebuie depuse direct la registratura organului fiscal, sau poate fi trimisa prin posta prin scrisoare recomandata, de catre contribuabil.

Administratia Financiara de care apartii este cea din adresa din cartea de identitate.

Legea 571/2003: Persoanele fizice pot sa directioneze catre 3,5% din impozitul pe venit platit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului).

 • Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.
 • Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara pentru persoana care completeaza formularul respectiv.
 • Formularul este optional si poate fi completat de orice persoana fizica care obtine venituri din salarii si asimilate acestora.
 • Rezultatul este virarea, in contul organizatiei dvs. nonprofit sau unitate de cult, a unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual platit pentru salariul persoanei respective.
 • Suma care va revine nu reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental.
 • Indiferent daca va veti hotari sa directionati 3,5% pentru noi sau pentru un alt ONG, noi va multumim pentru gest.
 • De ce ati ajuta?
  • Nu va costa nimic!
  • Decideti cum doresti sa fie cheltuita o parte din impozitul catre stat!
 • Datele asociatiei:
  • Denumire entitate non profit: Asociatia Touched Romania
  • Cod de identificare fiscala a entitatii non profit: 17439389
  • Cont bancar (IBAN): RO35BRDE445SV42798764450

Cum se completeaza celelalte campuri din formular?

Formularul trebuie completat in 2 exemplare (unul pentru organul fiscal si unul pentru persoana in cauza).

Nota: Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 3,5% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Lasati necompletat.

 

(sursa1 », sursa 2 »)

Nota: vezi si pagina de donatii.