Copile cu copii

By 15 February 2014 Blog No Comments

Casa Agar gazduieste de aproximativ doua luni o noua mamica si pe fetita ei in varsta de 5 luni. Nimic deosebit, avand in vedere specificul unui centru maternal, cu exceptia faptului ca mamica are 14 ani. Se integreaza cu greu in rutina centrului maternal, mai degraba ar vrea sa se joace, sa mearga la scoala sau sa se intalneasca cu prietenii decat sa schimbe scutece si sa faca mancare. O alta viitoare mamica de 17 ani a solicitat ajutor in centrul maternal si a fost acceptata.
In Romania, aproximativ 30.000 de fete devin mame la varste fragede.
Ce urmeaza ? Pentru ea – un program educational de baza in centrul maternal, consiliere, multa incurajare si sustinere din partea Casei Agar care este acum familia ei.
Anul trecut Casa Agar a oferit gazduire si un program de reintegrare sociala pentru 7 mame si 16 copii. Multe dintre mamici lucreaza déjà iar copiii merg la cresa sau la gradinita. Doua dintre mame si copii lor locuiesc inca in apartametul de tranzitie, urmand ca si ei sa isi gaseasca drumul in viata pe cont propriu.
Multumim tuturor partenerilor si sponsorilor nostri care ne-au ajutat in 2013 sa sustinem copiii si mamele din Casa Agar !
Daca doresti si tu sa ajuti o familie sa isi gaseasca locul in societate, te rugam sa ne contactezi !