Familii salvate

By 13 February 2013 Blog No Comments

Anul trecut, Laura de 4 ani si mamica ei de 23 de ani, paraseau pline de speranta Casa Agar pentru a incepe o noua viata.  In urma cu doi ani  solicitau gazduire in Centrul Maternal Casa Agar pentru ca nu aveau unde sa stea si nici un ajutor. Mamica Laurei a crescut intr-un centru pentru copii alaturi de fratii si surorile ei, abandonati de un tata abuziv si o mama coplestia de necazuri. Au stat la Casa Agar 8 luni, Laura mergea la gradinita, si pentru ca isi dorea foarte mult sa mearga la balet, o doamna i-a oferit aceasta posibilitate gratuit. Intre timp, mamica Laurei a mers in continuare la cursurile fara frecventa la liceu si chiar si-a luat si bacalaureatul. Tot aici a facut un curs de contabilitate primara si acum lucreaza si isi intretine singura mica familie, sunt independente si acesta este un sentiment minunat!

In 2012 Casa Agar a gazduit 12 copii si 7 mame, victime ale violentei domestice sau in pericol sa isi abandoneze copiii.  Fiecare familie are povestea ei si are nevoie de ajutor specific pentru a-si gasi un loc in societate.  Mamele fac consiliere psihologica, cursuri de calificare, cursuri de dezvoltare a abilitatilor de viata independenta si unde se poate, se reiau legaturile cu familia.

Alti 16 copii din familii foarte sarace au mers la gradinita cu ajutorul partenerilor nostri si 8 copii din programul de asistenta maternala au fost ajutati sa isi imbunatateasca viata.
2012 a fost un an cu multe provocari si greutati financiare dar zambetul fiecarui copil ramas langa mama lui ne face sa mergem mai departe, oferind ajutorul nostru si altor copii si mame in dificultate.

Daca doresti sa ajuti si tu un copil sa ramana langa mama lui, te rog contacteaza-ne la telefon sau pe  e-mail.