S-a incheiat proiectul “Speranta intr-o viata mai buna”, cu sprijinul Fundatiei Orange

By 1 October 2013 Blog No Comments

In perioada Aprilie – August, intreprinderea sociala Touched Collection, cu sprijinul Fundatiei Orange, au organizat un proiect de succes prin intermediul caruia 65 de mame  aflate in pericol sa isi abandoneze copiii, victime ale violentei domestice si saraciei au fost ajutate sa isi imbunatateasca calitatea vietii. Proiectul, in valoare de 44750 de lei, a fost initiat si coordonat de Alexandru Iorga, angajat al Orange Roamnia, prin intermediul programului „Sustine un ONG”, ce ofera fonduri pentru proiecte coordonate de angajatii Orange Romania si sustinut de Fundatia Orange.
Mamele au participat la cursuri despre manufacturarea bijuteriilor, la seminarii de dezvoltarea deprinderilor de viata independenta, au fost consiliate si orientate profesional si au primit suport in gestionarea unor situatii sociale.  Au fost oranizate 41 de seminarii si ateliere la care au participat 65 de persoane, si pana in prezent s-au angajat 8 mame, dintre care una laTouched Collection. Mamele au realizat peste 250 bijuterii din diverse materiale care au fost vandute la targurilor organizate in sediile Orange obtinand o suma de peste 3000 lei. Acesti bani au ajuns in totalitate la mame. De asemenea, 15 voluntari s-au implicat in activitatile proiectului asigurand o mai buna organizare.

R.L. o mama beneficiara in proiect a spus : “Seminariile au fost foarte interesante si utile. Am primit raspunsuri la problemele care ma apasau si vreau sa pun in practica ceea ce am invatat.  Doar in filme am vazut asa ceva, nu stiam ca si la noi pot fi posibile astfel de discutii libere, pe care doar la psiholog le poti avea dar la care nu ai acces din cauza banilor. Multumesc pentru aceasta oportunitate!”