Touched Romania a ajutat anul trecut, cu sprijinul parțial al United Way România, 110 mame, tineri și copii

By 15 January 2024 Blog No Comments

București,  15 ianuarie 2024 – 110 femei, copii și tineri care se aflau în situații de dificultate, victime ale violentei domestice, sărăciei și excluziunii sociale, au fost ajutați să se integreze în comunitate, ca persoane active și responsabile.

Centrul Maternal Casa Agar, a găzduit în 2023, 10 mame și copii aflați în situații de risc, pe care i-am  ajutat, printr-un program holistic de servicii sociale rezidențiale licențiate, să rămână împreună și să își construiască un viitor.  Acest program a fost sprijinit parțial de Fundația United Way România. Programul include: asistare susținută în reabilitarea holistică a mamelor prin, adăpost, hrană, consiliere psihologică și un program de reintegrare socio-profesională prin cursuri de calificare și sprijin în angajare.

 «Pregătirea pentru angajare, consilierea psihologică, cursurile de calificare și plata grădiniței sunt elemente cheie în procesul de reintegrare socio-profesională a mamelor și prin intermediul proiectului susținut de United Way România am oferit acest sprijin tuturor mamelor din Casa Agar dar și altor mame din programele noastre» – afirmă Cristina Orhean, Manager Proiect, la Touched Romania.

Centrul de Consiliere și Reinegrare socială a oferit consiliere în carieră unui grup de 46 de mame și 56 de tineri vulnerabili iar 33 dintre aceștia au fost ajutați să se angajeze.

De 17 ani Asociația Touched Romania ajută holistic copiii și mamele aflate în situații de dificultate, dezvoltând șapte programe sociale: Centrul Maternal Casa Agar, Centrul de Consiliere și Reintegrare Socială,  Apartamentul de Tranziție, Clubul Adolescenților, Programul comunitar Dar din Dar și întreprinderea socială – Touched Collection.

Poveste din Casa Agar

L.M. a fost vândută de tatăl ei la vârstă de 13 ani unei familii care au dus-o în Italia pentru a fi exploatată. Autoritățile de acolo au salvat-o si au cazat-o într-un centru pentru minori unde a locuit până la vârstă majoratului, când  a luat hotărârea să se întoarcă în țară, la bunicii paterni.  Aici a cunoscut un bărbat în care și-a pus toată încrederea pentru o viață mai bună dar care din păcate, a dezamăgit-o. Lucrurile au început să meargă rău din cauza lipsurilor și a dependenței de alcool ale bărbatului care devenea violent. L.M. a fost nevoită să plece. Însărcinată fiind, a locuit pe unde a putut, inclusiv în Gara de Nord. Când a ajuns la maternitatea Cantacuzino, cei de acolo ne-au solicitat ajutorul. Așa a ajuns la Casa Agar unde a locuit un an și 7 luni, și a avut timp să se descopere, să învețe lucruri noi și să își depășească limitele. A făcut un curs de lucrător în comerț, s-a angajat, a economisit fiecare ban, s-a mutat pe cont propriu devenind astfel independentă și responsabilă, asigurându-i astfel copilului ei tot ce ea nu a avut vreodată, siguranță, stabilitate și dragoste.

Pentru mai multe informații va rugăm să contactați pe Lidia Stoichici, lidia.stoichici@gmail.com, tel 0722.250.365.