Ajutor holistic pentru mame și copii din Ucraina

By 30 June 2023 Blog No Comments

Încă de anul trecut Touched Romania și-a extins misiunea de a ajuta mame și copii aflați în dificultate către mamele și copiii strămutați din Ucraina din cauza războiului.  Și anul acesta, cu sprijinul United Way Romania, 16 persoane au beneficiat de ajutor holistic,  găzduire, hrana, medicamente și de un program de integrare în comunitatea locala.

Aceștia locuiesc de aproape un an și jumătate în clădirile Touched Romania.  Copiii merg la scoală, învață limba română și participa la activități educaționale în fiecare săptămână. Și mamele lor sunt implicate în susținerea copiilor, în grupuri de suport, activități de terapie și de petrecerea a timpului liber alături de copii.

Astfel, în proiectul susținut de United Way, pe lângă susținerea cu hrana si locuința, am organizat opt activități educativ recreative, patru seminarii de parenting și petrecere a timpului liber, opt ateliere de terapie ocupațională și patru întâlniri ale grupurilor de suport pentru mame.

Tot cu ajutorul United Way am ajutat peste 100 de persoane din centrele colective pentru refugiați cu medicamente pentru copii.

Irina este una dintre mamele pe care le ajutăm prin intermediul acestui proiect. Are cinci copii și vine dintr-o zona greu afectată de război. Soțul ei a rămas acasă să aibă grija de mama lui în vârstă.  Aici a  început o viață nouă  dar mai presus de orice își dorește să se întoarcă acasă.

Suntem foarte recunoscători pentru ajutorul primit de la Touched Romania. Multe familii de refugiați au întâmpinat multe necazuri și au trebuit să plece în alte tari dar noi aici am primit tot ce am avut nevoie și suntem ajutați cu multa bunătate și răbdare. Copiii merg la scoală și și-au făcut prieteni aici iar eu m-am obișnuit cu Bucureștiul. Am început cursurile de limba romana și deja înțeleg mai multe. A spus Irina, una dintre mamele susținute prin acest proiect.

În continuare, rămânem alături de refugiații din Ucraina și încercam să îi ajutam să depășească provocările grele prin care trec si mulțumim United Way Romania pentru ca este alături de cele mai vulnerabile comunități din tara noastră.