Din nou la scoala!

By 1 October 2013 Blog No Comments
Proiectul, iniţiat şi coordonat de Alexandru Iorga, angajat Orange Romania a fost selectat prin concurs în cadrul programului de finanțare: „Fonduri pentru proiecte coordonate de angajații Orange România oferite de Fundația Orange”

A inceput scoala cu emotie si bucurie pentru cei mai multi copii. G.M. are 8 ani, este in clasa a II a si locuieste de 8 luni in Centrul Maternal Casa Agar. In ultima perioada s-au schimbat foarte multe in viata lui: a plecat impreuna cu mama lui din casa si satul in care au locuit impreuna cu tatal, un om violent care o batea deseori pe mama lui. Acum locuieste impreuna cu alti copii si mame in Casa Agar, se bucura ca este si el ca ceilalti – merge la scoala, are tot ce ii trebuie si mama lui il asteapta zambind.

Alti 20 de copii din familii sarace, monoparentale au inceput gradinita in aceasta toamna, fiind sustinuti de Fundatia ”O lume mai buna”. In acest fel mamele lor pot merge linistite la serviciu sa isi poata intretine familiile. Romania se afla pe locul 4 la abandonul scolar in Uniunea Europeana, cu o rata de 17% , in trend crescator. Principala cauza este saracia severa, cei mai afectati fiind copiii din familiile foarte sarace si copiii cu dizabilitati. Impreuna putem sustine copiii sa mearga la scoala si la gradinita, cu speranta intr-o viata mai buna.