Pentru mamele care termina perioada de rezidentiat din Centrul Maternal « Casa Agar », Apartamentul de Tranzitie reprezinta o sansa de a continua drumul spre o viata noua. Astfel, ele au posibilitatea de a strange bani pentru inchirierea unei locuinte pe cont propriu, in care-si pot tine familia unita din momentul in care sunt pregatite sa traiasca o viata independenta. 

In perioada de sedere in Apartamentul de Tranzitie, majoritatea familiilor sunt intr-o perioada vulnerabila, in care au nevoie din plin de ajutor si sustinere. Echipa Touched Romania le sta la dispozitie pana in momentul in care reintegrarea lor in societate devine realizabila. 

Progresele realizate in perioada sederii in Casa Agar  incep sa se sedimenteze, creand perspectiva unei vieti noi. Fiind constienti ca revenirea la vechile obiceiuri si la fostul stil de viata este unul dintre pericolele existente ale unui asemenea program, am creat Apartamentul de Tranzitie ca un loc de desprindere de Centrul Maternal, unde mamele si copiii lor isi castiga independenta, ramanand totusi in legatura cu consilierii nostri.

Mamele sunt evaluate lunar și  vizitate săptămânal, timp în care sunt susținute pentru atingerea obiectivelor propuse :

  • continuarea școlii,
  • cursuri de educație parentală,
  • dezvoltarea în continuare a atașamentului mamă-copil,
  • integrarea copiilor la școală/ grădiniță,
  • administrarea bugetului,
  • menținerea locului de muncă,
  • consiliere,
  • meditații ș.a.

15 mamici si 24 de copii au beneficiat de acest proiect de la inceputul lui, in 2008 si pana astazi.

In 2013, 4 familii au locuit gratuit în apartamentul de tranzitie.

G. I. este o mamică care a avut curajul să pună capat unei casnicii dezastruoase, de 7 ani, alături de un barbat violent. Şi-a părăsit familia şi oraşul,  şi-a luat copilul în vârstă de şase ani şi a venit la Bucureşti să caute adăpost si linişte.

A locuit în Casa Agar timp de un an  si apoi timp de 9 luni in Apartamenul de tranziţie.

« Apartamentul a fost pentru noi o oază de liniste, unde am stat doar noi doi şi am planuit  viata aşa cum am vrut. Din salariul meu cheltuim doar pentru mâncare şi am strans bani si pentru mai tarziu. Sunt foarte recunoscatoare pentru acest ajutor ! »

G.I. a gasit o locuinţă convenabilă unde locuieşte pe cont propriu împreună cu fiul ei. A reusit sa demonstreze contrariul a ceea ce a auzit toata viata : « Nu esti buna de nimic »  Este în clasa 13 la liceu si este mândră de lucrurile pe care le-a realizat singură.