„Suflete micute” este un proiect de suflet, care creste odata cu diferenta pe care o face in vietile copiilor carora le vine in ajutor.

Programul de asistenta maternala “Suflete Micute” a luat nastere in anul 2000 ca raspuns la situatia copiilor abandonati. De asemenea proiectul a demarat la recomandarea UE de promovare a unei strategii care avea ca scop inchiderea institutiilor de stat pentru copiii din Europa si plasarea acestora in familii.

Bazandu-se pe aceasta recomandare si pe studiile privind dezvoltarea copilului, programul de asistenta maternala are ca scop sustinerea si dezvoltarea unui grup de asistenti maternali care sa ofere micutilor un mediu familial sanatos si o dezvoltare armonioasa, normala.

Asociatia Touched Romania ofera, pe langa alocatia lunara de hrana a copiilor, medicamente, hainute si rechizite pentru gradinita, consiliere pentru asistentii maternali si un mediu placut si prietenos unde acestia se pot intalni si schimba impresii despre cresterea copiilor.

De asemenea, dupa caz, ATR ofera asistenta in plasarea copiilor in familii adoptive in cazul in care acestea au intocmit documentele de identitate legale in vederea plasamentului.

“Prin sustinerea si formarea unor asistenti maternali responsabili, putem schimba soarta copiilor abandonati, ajutand astfel la crearea unui mediu familial iubitor si sigur” considera Marta Banu, manager de proiect.

Sunt mama!

De cand am luat in brate fetita pe care urma sa o iau in plasament am simtit ca pur si simplu mi-a intrat in suflet cu totul. Este o traire pe care o simt de obicei mamele atunci cand isi tin la piept nou-nascutii. Dar acest copil nu era al meu! Si m-a cucerit! Din acel moment ea s-a dovedit a fi aleasa! La cateva zile dupa aceea, am adus-o acasa. Nu i-a trebuit chiar asa de mult sa se acomodeze cu notiunea de familie! A trecut un an de atunci. E fericita, vesela si mi-a facut un cadou senzational in prag de 8 Martie. Ma striga pe nume: Mama! Ce nume frumos!

Ana Moldoveanu, asistent maternal