Scopul proiectului este de a asigura accesul la educatia prescolara oferita de gradinitele si cresele de stat unui numar de 12 copii provenind din familii dezavantajate, din programul de asistenta maternala, din familii monoparentale si din Centrul  Maternal Casa Agar.

In cazul celor aflati in dificultate, cifrele vorbesc de la sine. La un calcul simplu, dintr-un salariu de aproximativ 800 de lei/luna, daca scadem costurile pentru gradinita : 200-300 lei/copil, raman aproximativ 500 de lei. In situatia in care din acesti 500 de lei trebuie achitata o chirie si hrana pentru o luna intreaga, cum procedezi daca ai 2-3 copii?

Rezultate

In 2013, 12  copiii au putut merge la gradinita si au beneficiat de educatia prescolara si s-au integrat in societate. Proiectul este un ajutor real pentru familiile in dificultate deoarece mamele s-au putut angaja si isi pot intretine familia.

In cei 4 ani de la lansarea proiectului  au fost sustinuti peste 50 de copii.

Mirela si Cristina au acum 5 ani. Au mers la gradinita de la varsta de 3 ani, inca de cand locuiau in Casa Agar.

Mama lor a fost o victima a  violentei domestice. Ea si-a parasit familia, casa si satul si a cerut ajutor Centrului Maternal Casa Agar.

Mama lucreaza acum ca bucatar intr-un restaurant bucurestean si isi ingrijeste cu seriozitate cei trei copii.

Multumita ajutorului primit pentru plata gradinitei fetitelor, mamica a putut sa isi mentina slujba si sa faca fata cheltuielilor zilnice. Astazi sunt o familie unita.

Sunt foarte recunoscatoare pentru ajutorul primit cu gradinita fetitelor! Merg linistita  la serviciu,  imi fac treaba bine si seful si colegii ma apreciaza.

Am obtinut divortul si custodia copiilor, iar acum sunt si mama si tata.  Dupa atatea incercari, eforturi, necazuri, suntem in sfarsit fericiti!”

Laura are 4 ani si este in proiect inca de la inceput. A locuit impreuna cu mamica ei in Casa Agar si acum sunt pe cont propriu.

Va multumim din tot sufletul ca si in acest an ati fost alaturi de noi si ne-ati ajutat !  Pentru mine conteaza mult acest ajutor, nu am rude deloc si nici  tatal fetitei nu se intereseaza de ea.  Multumesc tuturor celor care au grija de copiii mamelor singure ! »

Marius are 3 ani si merge la cresa, iar surioara lui de 5 ani merge la gradinita . Ei sunt beneficiari in acest program de 3 ani.

”Casa Agar” este a doua mea familie pentru ca aici am primit ajutorul pe care nu l-am primit in familia mea. Imaginati-va o femeie insarcinata in luna a 7-a cu un alt copil de mana, care sa nu aiba unde sa stea si fara nici un ajutor din partea nimanui. L-am nascut pe Marius  in perioada cat am stat la Casa Agar. Am fost ajutata sa-mi inscriu fetita la cresa. In timpul acesta am avut grija de baietel si am facut un curs de coafura. In prezent locuiesc impreuna cu copiii. O zi din viata mea inseamna sa-mi duc copiii la gradinita, sa merg la serviciu si apoi sa-i iau. Nu ma bucura nimic mai mult decat faptul ca pot avea grija de ei. Ei sunt viata mea. Bun este Dumnezeu cu noi, nu stiu cum m-as fi descurcat fara ajutorul vostru.

C.C.