Cuvant inainte

Dragi prieteni,
100_speaker_raegan
Intai de toate, vreau sa va multumesc pentru interesul acordat asociatiei Touched Romania.

As incepe prin a va povesti cate ceva despre mine. M-am nascut in Statele Unite ale Americii, in California. Tot acolo am obtinut licenta de Asistenta Medicala, la Universitatea Biola.

Din 1998, Romania a devenit casa mea. Am simtit dintotdeauna un impuls interior de a fi alaturi femeilor aflate in situatii critice si copiilor acestora. Scopul meu este acela de a le ajuta sa-si descopere misiunea divina in viata personala si de asemenea, sa-si gaseasca propriul drum in societate.

Pot spune ca  obiectivele asociatiei noastre au luat nastere din aceasta pasiune de a ajuta.

citeste integral

Touched Romania a ajutat anul trecut, cu sprijinul parțial al United Way România, 110 mame, tineri și copii

București, 15 ianuarie 2024 – 110 femei, copii și tineri care se aflau în situații de dificultate, victime ale violentei domestice, sărăciei și excluziunii sociale, au fost ajutați să se integreze în comunitate, ca persoane active și responsabile.

Centrul Maternal Casa Agar, a găzduit în 2023, 10 mame și copii aflați în situații de risc, pe care i-am ajutat, printr-un program holistic de servicii sociale rezidențiale licențiate, să rămână împreună și să își construiască un viitor. Acest program a fost sprijinit parțial de Fundația United Way România. Programul include: asistare susținută în reabilitarea holistică a mamelor prin, adăpost, hrană, consiliere psihologică și un program de reintegrare socio-profesională prin cursuri de calificare și sprijin în angajare.

citeste integral

 Programele Asociatiei Touched Romania

Programul de voluntariat in spitale si institutii pentru copiii in dificultate a luat fiinţă tocmai pentru a răspunde acestei situaţii grave. Touched România este un partener de încredere al instituţiilor guvernamentale pentru a veni în ajutorul copiiilor abandonaţi în spitalele si institutiile din Bucureşti, cu un program de voluntariat şi donaţii pentru nevoile primordiale ale copiiilor.

citeste integral

Programul de asistenta maternala “Suflete Micute” a luat nastere in anul 2000 ca raspuns la situtia copiiilor abandonati. De asemenea proiectul a demarat la recomandarea UE de promovare a unei strategii care avea ca scop inchiderea institutiilor de stat pentru copiii din Europa si plasarea acestora in familii.

citeste integral

Scopul proiectului este de a asigura accesul la educatia prescolara oferita de gradinitele si cresele de stat unui numar de 12 de copii provenind din familii dezavantajate, din programul de asistenta maternala, din familii monoparentale si din Centrul  Maternal Casa Agar.

Proiectul « Dar din dar «  s-a nascut ca o necesitate fireasca de a continua sustinerea fostelor rezidente ale Casei Agar pe noul drum al vietii lor, dar nu numai.  Acest lucru a devenit posibil si, implicand comunitatea, am reusit sa sa obtinem donatii alimentare, haine, jucarii, articole cosmetice.

Contextul social actual din România încurajează multe din tinerele mămici să își abandoneze nou-născuții în spitale și nu numai. Acest context, dezvoltat pe baza sărăciei, a lipsei de informație și de experiență, face mamele să fie gata sa renunțe la copiii lor, asemeni lui Agar, slujnica patriarhului Avram din Vechiul Testament.

Pentru mamele care termina perioada de rezidentiat din Centrul Maternal « Casa Agar », Apartamentul de Tranzitie reprezinta o sansa de a continua drumul spre o viata noua. Astfel, ele au posibilitatea de a strange bani pentru inchirierea unei locuinte pe cont propiu, in care-si pot tine familia unita din momentul in care sunt pregatite sa traiasca o viata independenta. 

 Testimoniale

"„Nu am nimic de oferit copilului meu”, gandea Cristiana o adolescenta de nouaspreze ani insarcinata in 8 luni, alungata de familie si prieteni. „Ce sanse sunt sa supravietuiesti pe strazile Bucurestiului fara un acoperis deasupra capului si fara nici un venit?”."

− Cristiana, 20 de ani

"Numele meu este Ileana. Acum am 26 de ani. Ultimul an si trei luni din viata mea le-am petrecut la Centrul Maternal Casa Agar, desi initial am inteles ca voi sta numai 6 luni. Faptul ca reusesc sa scriu acum aceste cuvinte se datoreaza oamenilor minunati si ingaduitori pe care i-am cunoscut aici."

− Ileana

"Ma numesc Ioana si am o fetita pe nume Antoaneta in varsta de 2 ani si 10 luni.
Viata noastra nu a fost usoara si imi pierdusem speranta ca mai pot vreodata sa ii ofer fetitei mele un camin linistit, fara lipsuri, intr-un mediu pasnic, fara agresivitate. "

− Ioana

"Numele meu este Mirela, am 28 de ani si am terminat in luna februarie 2014 perioada de rezidenta in Casa Agar. Aici am fost primita împreuna cu fiul meu Neagu Torino Gabriel (9 ani) si am locuit 1 an si 3 luni."

− Mirela

 Abonati-va la newsletter

Nota: Nu instrainam datele decat catre MailChimp. Nu facem spam.
Confidentialitate (romana) | Privacy (English)


Abonare newsletter